2 mei 2015

Over De Coacherie

De Coacherie is er voor ouder en kind. De Coacherie richt zich specifiek op kinderen, jongeren en hun ouders die te maken hebben (gehad) met scheidingssituaties, verlies, trauma en rouw.

Je leert met je hoofd (denken en weten), hart (voelen en ervaren) en handen (doen en maken). De Coacherie verbindt deze drie h’s binnen de coaching. Elk kind is uniek. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten, gevoelens, uitdagingen en valkuilen. De nadruk binnen de coaching ligt op het geven van erkenning, zoeken naar mogelijkheden en oplossingen.

– Als iets (nog) goed (genoeg) werkt, herstel het dan niet.
– Als iets goed (genoeg) werkt, ga er gewoon mee verder en/of doe er méér van.
– Als iets niet (langer) (goed genoeg) werkt, stop er dan mee, leer ervan en doe iets anders.
– Als iets goed (genoeg) werkt, leer meer van iemand anders en/of bied het een ander aan.
(oplossingsgericht werken; Steve de Shazer en Insoo Kim Berg)

Dit betekent dat De Coacherie werkt vanuit de gedachte van Present zijn. Authentiek/echt zijn, er zijn voor de ander en van betekenis kunnen zijn. Als ik mag bijdragen aan de zoektocht naar waar het voor jou echt om gaat, het vergroten van jouw kracht, jouw invloed; dan ben ik al erg dankbaar dat ik daarvan deelgenoot heb mogen zijn.
Ik gun het jou dat je je ontwikkelt en daarmee gelukkig bent. Ik gun het jou dat jij iemand versterkt en dat jij jou laat versterken. Gun jij jezelf dat ook? Ik geef je graag aandacht, zodat jij gaat groeien. Dat gun ik jou!

Op de pagina werkwijze kun je lezen hoe je bij De Coacherie jouw traject vorm kan geven. Of neem gelijk contact op.

collage coacherie 2